Grootte van een urn

Als u alle as van een overledene in een urn wilt bewaren, is een urn met een inhoud van 3 – 3,5 liter nodig. Dit is gemiddeld voor de as van een volwassene. Voor de as van een kind is een inhoud van maximaal 2,5 liter genoeg. De hoeveelheid as is afhankelijk van het postuur en de botstructuur van de overledene. Ook het materiaal van de kist is van invloed.

Als de as van een overledene wordt verdeeld over de nabestaanden is een kleine urn of mini urn geschikt. Hierin kan een klein deel van de as worden bewaard. Dit wordt ook vaak gebruikt als de as wordt uitgestrooid en een kleiner deel als herinnering wordt bewaard.

Ook zijn er duo urnen, zodat bijvoorbeeld partners of broers en zussen bij elkaar kunnen worden bewaard.

Soorten urnen

De laatste jaren kiest men steeds vaker voor cremeren. Het aanbod in urnen neemt dus ook enorm toe. Er is voor ieders smaak en voorkeur een urn te vinden. Ze zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er de traditionele urnen, in de vorm van een soort vaas. Maar er zijn ook vele decoratieve vormen, die vaak niet meteen herkenbaar zijn als urn.

Naast de vorm van een urn zijn er vele mogelijkheden qua kleur en materiaal. Zo zijn er bijvoorbeeld houten urnen, glazen urnen, urnen van keramiek of marmer. Ook zijn er handgemaakte, gepersonaliseerde urnen. 

Daarnaast kunt u kiezen voor candle holders of asbeelden waarin de as kan worden verwerkt.

Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies en de mogelijkheden of kom op afspraak langs in onze showroom om het aanbod te bekijken.

Materiaal van een urn

Er zijn veel verschillende materialen die worden gebruikt voor urnen. 

Sommige urnen zijn zelfs geschikt voor buiten. Afhankelijk van het soort urn zijn er meerdere opties:

  • Glazen urnen
  • Glasfiber urnen
  • Houten urnen
  • Keramische urnen
  • Marmeren urnen
  • MDF urnen
  • Raku urnen

Ook zijn er biologische urnen. Deze bio-urnen worden met de hand vervaardigd uit natuurlijk organische materialen, waardoor ze volledig biologisch afbreekbaar zijn. Ze worden gemaakt van grondstoffen met een plantaardige of minerale oorsprong. Zo kan de as op een symbolische en milieuvriendelijke manier terug worden toevertrouwt aan de natuur.

Urnen voor mens en dier

Naast de vele urnen voor overleden mensen, zijn er ook urnen voor dieren. Er wordt steeds vaker gekozen voor cremeren, ook bij dieren. Dieren zijn vaak een onderdeel van een gezin. Het kan dus heel waardevol zijn om een persoonlijk aandenken in de vorm van een urn te hebben. Ook hierin zijn er verschillende maten, vormen en kleuren te krijgen. Hier vindt u meer informatie en de urnen en andere producten voor overleden dieren.

Wat kost een urn?

De kosten voor een urn lopen erg uiteen. De prijs is sterk afhankelijk van het materiaal en de grootte van de urn. Blijvend Gedenken maakt en levert hoge kwaliteit urnen. Voor informatie over de kosten van de verschillende soorten urnen kunt u ons bellen of mailen.

Verzenden van urnen

Als u een urn bij ons bestelt, zorgen wij voor uiterst veilige verzending. We zorgen voor de juiste verpakking waarmee uw dierbare, persoonlijke product goed beschermd blijft. De verzendkosten zijn € 10,00 per bestelling. Deze kosten zijn inclusief het verpakken van het bestelde product.

Het vullen van urnen

Wij kunnen de door u gekozen urn of urnen vullen met de as van uw dierbare. Het is mogelijk om deze as zelf bij ons te brengen, maar wij kunnen dit ook bij u ophalen. De kosten voor het ophalen van de as en het vullen van uw product zijn binnen Zuid-Holland €45,-. Buiten Zuid Holland rekenen we hiervoor €75 ,-

Wilt u een urn kopen?

Voor advies of andere vragen over het kopen van een urn kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. We denken met u mee om zo de urn te kunnen kiezen die het best bij u past. Ook kunt u op afspraak onze showroom bezoeken om ons aanbod urnen te bekijken. Wij ontvangen u graag in huiskamersfeer om u persoonlijk advies te geven. Dit kan ook in de avonduren en op weekenddagen. Onze showroom is centraal gelegen, makkelijk te bereiken en kinderen zijn ook welkom. Neem ze dus gerust mee.

Bezoek onze showroom

Op onze website vindt u een groot aanbod aan urnen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! We vertellen u er alles over en geven advies op maat.

U vindt ons hier:

Distributieweg 4

2645 EJ  Delfgauw

Neem contact met ons op voor het maken van een persoonlijke afspraak.